Brand kan veel schade aanrichten in en aan een huis. Je hele woning kan zelfs in de as worden gelegd. Ondanks dat de kans op brand misschien niet bijzonder groot is, is het toch belangrijk om je hiertegen te verzekeren. Je voorkomt zo immers dat je zelf opdraait voor alle schade. Maar hoe verzeker jij je woning eigenlijk tegen brand? In deze tekst helpen wij je op weg.
 

Verzeker je woning en alles wat hieraan vastzit

Als er eenmaal brand uitbreekt in je woning, kan dit snel om zich heen slaan. Hierdoor staat je huis mogelijk binnen de kortste keren in lichterlaaie. De schade is in dat geval niet te overzien. Om te voorkomen dat je alles zelf moet vergoeden, sluit je een opstalverzekering af. Hiermee ben je verzekerd voor schade aan je woning zelf en alles wat hieraan vastzit. Slaat de brand over naar je carport of garage? Of smelten de zonnepanelen door de hitte? Dan keert een verzekeraar hier een bedrag voor uit als je een opstalverzekering hebt.

Sta je op het punt om een huis te kopen? Dan kun je waarschijnlijk niet om een opstalverzekering heen. Veel banken verplichten je namelijk om deze verzekering af te sluiten als je een hypotheek gebruikt om de woning aan te kopen. Ga overigens nooit over één nacht ijs bij het afsluiten van deze woonverzekering. Alleen dan lukt het namelijk om de beste opstalverzekering voor jou te vinden.
 

Vergeet je inboedel niet

Sommige mensen denken dat ze goed verzekerd zijn tegen brand als ze een opstalverzekering hebben. Toch is dit niet het geval, want deze verzekering dekt alleen schade aan je woning en alles wat hieraan vastzit. De losse spullen in huis vallen niet binnen de dekking, maar kunnen ook veel schade oplopen door een brand. Ze kunnen zelfs volledig verloren gaan door brand, rook of schroeien. Wil je voorkomen dat je zelf opdraait voor het vervangen van meubels, elektrische apparaten, accessoires en andere losse spullen? Sluit dan ook een inboedelverzekering af.
 

Laat je niet weerhouden door de prijs

Aan het verzekeren van je woning tegen brand zijn kosten verbonden. Je betaalt namelijk iedere maand premie voor een opstal- en inboedelverzekering. Om een opstalverzekering kun je meestal niet heen, maar je bent niet verplicht om je inboedel te verzekeren. Daarom besluit je misschien om deze verzekering links te laten liggen. Zonde, want de premie stelt niets voor in vergelijking met de schade die aan je inboedel kan ontstaan door een brand. Laat je daarom niet weerhouden door de prijs, maar sluit zowel een opstal- als inboedelverzekering af.
 

Sluit online woonverzekeringen af

Ben je niet goed verzekerd tegen brand? Wacht dan niet langer en sluit alsnog een inboedel- en/of opstalverzekering af. Als je voor je woning verzekeren Univé kiest, kun je dit online regelen. Kies simpelweg de verzekering(en) die je af wilt sluiten en doorlopen de stappen. Sluit beide verzekeringen bij voorkeur tegelijkertijd af. Je bespaart zo niet alleen tijd en moeite, maar ook geld.